Мъж се маскира като майка си, за да вземе книжка вместо нея

Изпитът за шофьорска книжка никога не е лесна работа и понякога нервите и притеснението могат да изиграят лоша шега дори на най-внимателните водачи.

Когато 60-годишната бразилка Мария се провалила за трети път на теста за кормуване, нейният син решил да вземе нещата в свои ръце, пише Daily Mail.

43-годишният автомобилен механик Хейтор Шиаве от Порто Вельо се дегизирал досущ като майка си – с женски дрехи, маникюр, грим, прическа и всички необходими аксесоари. В този вид той се опитал да премине изпита вместо нея, но бил разконспириран от изпитващите.

Всъщност, мъжът почти успял да заблуди инспекторите, но една от служителките се усъмнила в него заради неестествено големите ръце, странните движения и престорено високия тон на гласа.

“Първоначално видът му не ми направи впечатление, тъй като беше шестият курсант за деня и бях леко разсеяна. След като седна в колата обаче, веднага разбрах, че е мъж, а не жена”, разказва Алине Мендонча, която работи в местната пътна инспекция.

Тя твърди, че Шиаве полагал сериозни усилия да изглежда максимално женствен и гримът му бил безупречен. Инспекторката обаче не била убедена и поискала личните му документи.

“Тогава стана ясно, че той въобще не е човека, който е трябвало да се явява на изпит. Обадих се веднага на полицията, която сега ще разследва нарушението”, казва още Мендонча.

По думите ѝ процедурата за взимане на шофьорска книжка в Бразилия е много стриктна и хората не бива да се заблуждават, че могат да заобиколят правилата.

Действията на Хейтор Шиаве обаче предизвикват и положителни реакции в социалните мрежи. Много от коментиращите смятат, че жестът му е благодорен и твърдят, че биха направили същото за техните майки.

Други обаче заклеймяват плановете му с аргумента, че водач, който три пъти се е провалял на изпита, би представлявал сериозна опасност за останалите участници в движението.

Механикът е освободен под гаранция и ще бъде обвинен във фалшификация на документи и опит за измама на длъжностно лице.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share