Мъж се наръга до смърт на Бунарджика в Пловдив

Мъж се наръга до смърт на Бунарджика в Пловдив

40-годишен мъж се самоуби на Бунарджика в Пловдив, съобщиха от полицията в града. Първоначалните съмнения били, че той е бил убит по особено мъчителен начин, като е бил ръган многократно.

Впоследствие обаче била направена аутопсия, при която съдебните медици установили, че става дума за самонаранявания. Мистериозната смърт на 40-годишният вдигна на крак полицията в града вечерта на 23 юли. Окървавеното тяло на все още дишащия мъж било намерено след 22 часа от случайно преминаващи по алеите на Бунарджика граждани. Те подали сигнал на 112 и на мястото били изпратени полицейски патрул и линейка.

Първоначалното заключение на медиците от Спешната помощ били, че най-вероятно става дума за убийство. Клетникът имал рани по торса и врата, поради което лекарите първоначално се усъмнили за насилствени действия спрямо намерения в безпомощно състояние пациент. Те го откарали в болница, където по-късно неизвестният 40-годишен мъж починал. Впоследствие била установена и самоличността му.

От огледа и направената в събота аутопсия било установено, че няма данни за насилие. Смъртта най-вероятно е настъпила в резултат на самонаранявания. Въпреки това в прокуратурата е било образувано досъдебно производство по чл.127 от НК и предстои материалите по разследването до момента да бъдат внесени в Окръжна прокуратура в Пловдив, съобщиха от полицията.