Мъж с маска и въоръжен с нож нападна продавачка, задигна й оборота

Мъж с маска и въоръжен с нож нападна продавачка, задигна й оборота

Постоянна мярка „задържане под стража” за криминално проявен и осъждан, мъж, който нападнал и обрал продавачка в Пловдив. Това реши Апелативен съд след виртуално заседание вчера.

Срещу него е подигнато обвинение за това, че като е бил оборудван с маска и нож, в тъмната част на денонощието, заплашил продавачка в магазин за алкохол и извършил грабеж на 170 лева.

Съдът прецени, че предвид доказателствата, събрани до момента, има достатъчно данни, които дават основания да се направи обосновано подозрение в голяма степен на съпричастност към деянието в което мъжът е обвинен. Той е осъждан многократно. Заради това съдът прецени, че той е личност със завишена обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение, има опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста и дилър, пласирал трева и метадон в Столипиново.

Спрямо него са повдигнати две обвинения за това, че в периода от 4 до 13 март той е държал и разпространявал високорискови наркотични вещества, а именно 0.5 грама „бонзай“ и 11 милилитра метадонов хидрохлорид в квартал „Столипиново“.

От съдебната справка е видно, че той е осъждан 6 пъти до сега и е извършил последните деяния в условията на опасен рецидив. Предвид изявленията му, че работи извън страната, но има един адрес по документи, а живее на друг, съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление. За това го остави в ареста.

За първи път Апелативен съд – Пловдив разгледа дела, образувани по жалби за промяна на мерки за неотклонение, чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, осъществена по Скайп /Skype/.

Дистанционното правораздаване се осъществи съгласно Заповед на председателя на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова, с която се регламентира протичането на процеса.

Делата се разгледаха в зала №2, която беше оборудвана със специална техника, чрез която съдебния състав, прокурора и адвокатите, осъществиха визуална и аудио връзка с подсъдимите, които се намираха в ареста. По този начин бяха взети всички мерки за ограничаване на разпространение и зараза с коронавирус, предвид извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. Участниците в процеса в залата – съдебен състав, прокурор, адвокат, секретар, бяха със защитни маски и предпазни ръкавици.