Мъртвопиян лежи на релсите, нарича полицаите „Боклуци!“

Мъртвопиян лежи на релсите, нарича полицаите „Боклуци!“

Мъртвопиян и агресивен мъж се сдоби с глоба в размер на 100 лв. за проява на дребно хулиганство. Решението е взето от Районния съд в Пловдив, след което е обжалвано. На свое заседание вчера окръжните магистрати потвърдили санкцията и тя е окончателна.

До наложената глоба се стигнало след случка на 15 август. Около 09.00 часа сутринта на този ден двама полицейски служители от Сектор „Опазване на обществения ред в железопътния транспорт“ забелязали лице във видимо нетрезво състояние в района на първи перон на Централна гара в Пловдив.

Те осъществили проверка на лицето, което отказвало да представи документ за самоличност. След беседа с него било установено как се казва и му бил съставен протокол с предупреждение да не нарушава обществения ред.

Малко по-късно същия ден, към 11.20 часа, служителят на пост №2 на гарата забелязал непознато лице да лежи в безпомощно състояние на железопътните релси на първи коловоз. Той се приближил към него и установил, че лъха на алкохол. На отправената покана да стане, за да не бъде блъснат от преминаващ влак, мъртвопияният отказал и започнал да проявява агресивно поведение. За случващото се бил подаден сигнал до жандармерията. Около 11.40 часа на местопроизшествието пристигнали същите полицейските служители, които по-рано през деня му съставили протокол.

Пияният ги посрещнал с думите „Боклуци, какво искате, махайте се оттук!“. Униформените го хванали под мишниците и го извели от релсите на перона. Едвам стоящият на краката си мъж замахнал към тях с ръка, като се опитал да нанесе удари на единия полицай. Тези му действия наложили да му бъдат поставени белезници и да бъде отведен в сградата на Второ районно полицейско управление в Пловдив. При поставянето на белезниците агресивният пияница продължил да се съпротивлява. Там бил задържан и спрямо него бил съставен Акт за констатиране проява на дребно хулиганство.

Защитата на хулигана опитала да го измъкне с мотива, че бил в неадекватно състояние, под въздействието на голямо количество алкохол, поради което не помнел нищо от случилото се, но номерът не минал пред магистратите.