Набил мъж, защото го гледал злобно! Пияница отнесе 1000 лева глоба

Набил мъж, защото го гледал злобно! Пияница отнесе 1000 лева глоба

Пловдивският районен съд наказа с глоба от 1000 лева пловдивчанин, който пиян набил непознат пред квартален магазин. Присъдата е за хулиганство и е потвърдена и от Окръжния съд под тепетата, въпреки несъгласието на обвиняемия.

Случката се разиграла на 19 юни 2021 г., а решението на Окръжен съд – Пловдив е от края на миналата седмица. Побойникът живеел на семейни начала с приятелката си и във въпросната вечер празнували с роднини и приятели рождения ден на детето си в заведение. Там мъжът употребил алкохол, след което с жена си тръгнали да се прибират с автомобил, управляван от нея. По пътя решили да спрат и да напазаруват в кварталния хранителен магазин. Малко след 22:00 часа влезли в магазина, където по това време сама на работа била продавач консултантката, която забелязала, че обвиняемият бил във видимо нетрезво състояние.

По това време отвън чакал пострадалият мъж, тъй като магазинът бил малък и нямало място за всички. След като тръгнали да излизат, пияният мъж се заял с чакащия пред магазина, защото го гледал злобно. След като се разминали, обвиняемият продължил да обижда и извикал „Какво се правиш на мъж бе? Ела ми покажи какъв мъж си!“. След като пострадалият не реагирал по никакъв начин, пияният мъж замахнал и го ударил по лицето, пише TrafficNews.

В този момент приятелката на агресора видяла какво става и се развикала на обвиняемия да тръгва, както и да не се заяжда понеже бил пиян. Качили се в автомобила и тръгнали. Тогава излезнала продавачката и видяла, че по лицето, ръцете и дрехите на мъжа имало кръв и се обадила на управителя на магазина, а на пострадалия била оказана медицинска помощ.

Лекарите констатирали разкъсно-контузна рана над веждата му и се наложило няколко дни подред да ходи в болницата, за да му сменят превръзката.

Въпреки че отказал да се признае за виновен, по обвинението за хулиганство, пияният мъж се отървал само с глобата от 1000 лв. и с покриване на разходите направени в досъдебното производство в размер на 175 лв.

Решението на въззивния съд е окончателно.