Нагло! Да задигнеш пенсията на 92-годишен старец от дома му

Нагло! Да задигнеш пенсията на 92-годишен старец от дома му

Нагъл крадец, представил се като работник по ремонта на покрива проникна посред обед в дома на 92 – годишен старозагорец под претекст, че е ожаднял и моли за чаша вода.

Докато домакинът се суетял в кухнята мошеникът успял да пребърка гардероба и да отмъкне портмоне със 140 лева на банкноти и стотинки, остатък от пенсията на стареца.

Дядото установил липсата на парите часове по-късно, когато решил да помоли съседка да му купи хляб и минерална вода от близката бакалия. Първоначално помислил, че е забравил къде е сложил портфейла, но после се сетил за „госта“, който така и не дочакал да му бъде донесена чашата с вода и позвънил в старозагорското Второ РУ „Полиция“, откъдето веднага реагирали и отишли на място на улица „Августа Траяна“.

Направен е оглед на място, взети са натривки за пръстови отпечатъци от бравата на входната врата, разпитани са съседи, иззети са записи от охранителни камери , монтирани в близост до жилищната кооперация.

Според съседите това не е първи случай за нагло нахлуване в домовете им, преди месец един от апартаментите бил обран до шушка в отсъствие на собствениците, крадците били облечени в бели дрехи и с предпазни маски. На въпрос какво правят те отговорили изключително нагло, че извършват пълна дезинфекция защото притежателят е приет по спешност с коронавирус в болницата.

На 3 август е образувано досъдебно производство по член 194 ал. 1 от НК.