Нагло! Зам.-министър си подари 1/4 милион, а протестиращите майки още мизерстват

С четвърт милион лева народна пара почерпи себе си в качеството си на шеф на неправителствена организация заместник-министър. В бюджета за 2020 г. 250 000 лв. фигурират като дадени от Министерството на труда и социалната политика на Центъра за психологически изследвания. Това е награда за миналогодишната позиция на шефката на центъра Адриана Стоименова като враг на протестиращите майки, а иначе уж е на базата на членска маса, която в случая с тази НПО е фантасмагорична. И никога не е проверена от Министерството. Защото Адриана Стоименова е заместник-министър, и то ресорен, в същото министерство, пише 19min.bg.

Тази жена открито рекетира с имената на лидерите на ГЕРБ още преди да влезе във властта, което е договорено при формирането на бюджета с назначаването на не по-малко скандалната Деница Сачева за социален министър, въпреки че преди това би трябвало да стане клиент на прокуратурата покрай изключително съмнителни имотни сделки, видни от собственоръчно подадената й декларация в КПКОНПИ. Формално Стоименова е зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет в периода от 2017 г. до 2019 г. и през всичките тези години взема по стотици хиляди субсидии, които при разглеждане от прокуратурата ще се окажат с неясно основание.

Само напомняме, че ощастливената от бюджета с четвърт милиона заместник-министърка купува сграда на жълтите павета за 5000 евро, в която не осъществява никаква реална дейност, но използва, за да я препродаде с огромна печалба, като междувременно изгонва на хор Гусла, дал на света Борис Христов, хор Кавал, световноизвестния хор Бодра смяна, които се оказват не така важни за държавата, колкото е тя. Препродажбата е при цена 300 пъти по-висока. И това е само една от двете сгради в идеалния център на София, придобити от същата на нищожни цени от държавата.

В социалния бюджет на Сачева и Стоименова правят впечатление и други скандални факти. Държавата дава 1 710 000 лева на приемни семейства, но значително по-малко – 1 650 000 лв. за помощ при бременност. Дали не е по-важно да се лекува причината, а не следствието? Далече ли е от акъла на онези, които все пак го притежават?

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share