Нагъл грабеж на Централните гробища в Пловдив

Крадла бе осъдена на 2 години условно с 4 години изпитателен срок след нагъл грабеж в Пловдив. Преди две седмици на Централни гробища, тя отмъкнала портмонето на жена, чакаща автобус, предаде TrafficNews. Денят бил събота. Пловдивчанка посетила гробищния парк и след кратък престой тръгнала към вкъщи.

На спирката на булевард „Княгиня Мария Луиза”, жената зачакала автобус. Към нея се приближило момиче, което просило стотинки за хляб. Жалостиво, пловдивчанката понечила да извади от дамската си чанта портмонето, за да помогне. Виждайки кожения портфейл, момичето бутнало жената, изтръгнала ценната вещ и побягнала.

В същото време по велоалеята преминавали мъж и жена с велосипеди. Представителят на силния пол хвърлил колелото и хукнал да гони крадлата. Обраната не спирала да плаче и да вика: „Дръжте я, взеха ми портмонето“. Чувайки воплите и други очевидци се впуснали в преследването. Ловката крадла, виждайки, че е гонена от трима мъже, се шмугнала в една от малките улички до булевард „Източен”.

Преследването продължило и в района на Каменица. По улиците тя била забелязана и от случайно преминаващ служител на Криминална полиция. Той не бил на работа, но веднага се включил в гонката. Преследваната жена извадила парите и ги хвърлила в един храст, а портмонето на другия край на градинката.

Един от „преследвачите” се спрял и взел задигнатата вещ, а останалите продължили преследването. Не след дълго жената била уловена. Междувременно, хора около спирката на Централни гробища, повикали полиция и оказвали помощ на обраната дама. На мястото на грабежа била доведена и крадлата, която била прибрана в Шесто районно. В структурното звено на МВР отишли и всички свидетели, за да дадат показания по случая. Срещу наглата грабителка започнало бързо производство. Тя се сдобила с обвинителен акт и била изправена пред съда.

Жената признала вината си и изказала съжаление. Тя и друг път е била съдена, но към момента на престъплението била реабилитирана. От доказателствата става ясно, че в портмонето е имало 90 лева, които в последствие са били намерени, след като жената признала къде ги е хвърлила. Крадлата била призната за виновна и осъдена за наглите си действия. Тя ще трябва да заплати и разходите по делото.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share