Нагъл джигит на съд, карал с 2,27 промила и бутнал 50 лева рушвет

Нагъл джигит на съд, карал с 2,27 промила и бутнал 50 лева рушвет

30-годишен шофьор на „Мерцедес“ отива на съд, след като е карал кьоркютук пиян с 2,27 промила. След като бил пипнат от ченгета, той се опитал да им пробута 50 лева рушвет.

Вместо да вземат парите, пияният шофьор бил закопчан на момента. Срещу него е внесен обвинителен акт, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Три са обвиненията срещу пловдивчанина, уточниха от държавното обвинение. Първото е именно заради опита да подкупи пътните полицаи, а второто е, че е шофирал пиян. Третото обвинение, по което мъжът с инициали Т.А. ще отговаря пред съда е за това, че противозаконно е пречил на двамата полицейски служители да изпълнят задълженията си по установяване и разкриване на извършеното от него престъпление – шофиране в пияно състояние.

На 11 февруари т.г. около 3,30 часа в Пловдив полицейски служители забелязали Мерцедес да криволичи по пътното платно. Те включили звуковата и светлинна сигнализация на патрулната кола, за да спрат водача, който не се подчинил и продължил да се движи по съседните улици. След като полицейският автомобил го изпреварил, мъжът спрял. Той излязъл от колата и се подпрял на нея, за да не падне. Обвиняемият признал, че е употребил алкохол и предложил на полицаите 50 лева, за да не го проверяват и да не извършат тест с техническо средство за алкохол. Полицаите не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Последвала проверка на Т.А. с „Дрегер Алкотест“, който отчел 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Най-тежкото, предвидено от закона, наказание между тези за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева, като за шофирането в нетрезво състояние е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2 000 лева.