Нагъл обир като на филм! Банда задигна плячка за колосална сума

Група въоръжени крадци се подигра с полицията, като посред бял ден открадна бижута от магазин от висока класа близо до световноизвестния булевард „Шанз Елизе“ в Париж. Бандитите се подиграха с ченгетата, като офейкаха с мотоциклети.

Екипът от трима души, единият от които въоръжен с дългоцевно оръжие, е избягал като на филм с плячка за колосална сума от няколко милиона евро при дръзкия обир по подобие на двойния обир в една и съща бижутерия на Хари Уинстън през 2007 и 2008 г.

Изстрел е бил чут пред магазина, разказа полицейски източник, според когото обирът е станал около 11:45 сутринта. Това е бил „предупредителен изстрел“ и „няма ранени“, добави източникът, запознат със случая. Парижките прокурори съобщиха, че тече разследване.

Според него може да минат „няколко дни“, преди да стане известна точната стойност на обира. В случая от 2007-08 г. 900 артикула на обща стойност 78,9 милиона евро бяха откраднати в един от най-големите подобни обири в света. През 2015 г. парижки съд осъди за обира осем мъже на затвор от 9 месеца до 15 години.

Насилствените сцени в центъра на Париж се случиха дни след като въоръжена банда освободи затворник от затворнически конвой в Северна Франция, убивайки двама надзиратели. Намирането и залавянето на бегълците е основен приоритет за правителството, тъй като то се стреми да покаже, че е поело сериозен ангажимент за обществения ред преди европейските избори през юни и Олимпийските игри през юли-август.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share