Надрусаният джигит от Варна влиза в лудница за месец – за да го отърват от наказание?!

Надрусаният джигит от Варна влиза в лудница за месец – за да го отърват от наказание?!

Шофьорът, който преди дни прегази пешеходка и блъска наред коли във Варна, е бил друсан по време на автомелето. Тестът за наркотици показва, че шофьорът е употребил упойващи вещества, но все още не е ясен видът на наркотика, обявиха от прокуратурата във Варна.

36-годишният Радослав Д. беше арестуван след гонка с полицията. „Това е тест, който е бърз. Не можем да покажем точно какви наркотични вещества съдържа, но е установено, че същият в продължение на години е употребявал”, заяви районният прокурор Невена Илиева, цитирана от Нова телевизия.

Мъжът ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза, реши междувременно днес състав на Варненския районен съд, с което бе уважено направеното искане на Районната прокуратура. Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било болестно манийно мотивирано или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Както вече съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, на 2 юни около 11,33 часа бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна, за да се „крие от мафията, която го търсела, за да го убие“. Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст. До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди. След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици.

Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента, че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.