Надя Чолакова за Брендо: Той е много повече от кокаинов крал

„У нас и стените на затвора помагат“, това каза в предаването „120 минути“ разследващият журналист Надя Чолакова за появата на Ивелин Банев-Брендо пред вратите на затвора в края на юни.

„Брендо е много повече от кокаинов крал. Той успява да оцелее при всякакви условия, докато неговите партньори отдавна са мъртви“, посочи разследващата журналистка.

Относно така нареченото му самозадържане тя каза: „Аз се изненадах най-вече от това, че правосъдната ни система и МВР бяха изненадана от появата на Брендо пред затвора. Все пак Ивелин Банев три или пет пъти е подавал молба, че иска да си излежи присъдата в България. Какво точно ги изненада?! Да не говорим за това, че има сведения, че той е бил в България. Защо тогава го издирваха в чужбина?!“.

Надя Чолакова бе категорична, че Ивелин Банев-Брендо е в много силни позиции в България, защото държи елита у нас с чувствителна за тях информация. Според нея няколко партийни лидери, висши полицаи и магистрати трябва да се притесняват.

„От една страна ако нещо не е наред, той може да реши да проговори, но от друга – ако реши проговори, могат да подходят към него като към Васил Божков. Но така или иначе – човек с неговите средства и възможности спокойно може да се пенсионира“, поясни тя.

Надя Чолакова обясни, че той практически няма как да избяга от присъдите си, ето защо рано или късно е трябвало да влезе в затвора.

„Твърди се също така, че той от четири години не се занимава с кокаин – след зрелищния арест в Украйна. От този момент нататък той си реорганизира легалния бизнес“, посочи още тя.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share