Над година опитвали да хванат преподавателя от УАСГ, имат ли педофилите лоби?

Над година опитвали да хванат преподавателя от УАСГ, имат ли педофилите лоби?

34-годишен преподавател в УАСГ бе заловен от гражданската инициатива „Ловци на педофили“ преди дни, след като подтиквал 13-годишно момиче към сексуален контакт.

„Опитваме да хванем този педофил още от 2021 г. Преди месец и половина той писа на наш профил в сайт за запознанства. След като му се каза, че кореспондира с момиче на 13 години, той изрази сексуален интерес. Близо месец говорихме с него, докато той пожела среща. На нея пуснахме примамка, която се представи за 13-годишно момиче. Поговориха си 2-3 минути, след което го спряхме“, разказа Ален Симеонов от гражданската инициатива пред Bulgaria ON AIR.

По думите му преподавателят от УАСГ е искал да изгради семейство с 13-годишното момиче, по примера на свой приятел на 28 години, който също си намерил гадже дете.

„Той излъга за годините и професията си, а също и за снимката, изпратена в чата. Негови студенти се свързаха по-късно с нас и ни споделиха, че е преподавател“, поясни гостът.

Как ги задържат?

От инициативата обикновено извършват граждански арест, след което се свързват със 112. В рамките на 5-10 минути идва полицията.

„Изясняват цялата ситуация и ако решат, че има престъпление, го арестуват, а ние даваме показания“, разясни Ален.

До момента представителите на гражданската инициатива са заловили близо 50 души, за 13 от които е извикана и полиция.

Имат ли педофилите лоби?

„Самият закон, свързан със сексуалните престъпления, не е моделиран по съвременен начин. Над 90% от полицаите подкрепят това, което правим, но не могат да направят нищо повече от това да ги арестуват, защото по-горе в държавата има педофилско лоби, което създава чадър“, заяви Симеонов.

Според Симеонов социалните мрежи са бичът на съвременното общество и са се превърнали в поквара.

„Педофилите са до голяма степен нормално изглеждащи хора. Някои възрастни мъже имат специфичен начин за правене на селфита – снимат се отдолу. Тези, които нямат голям опит с деца, започват директно със сексуални предложения, а други – заобиколно“, обобщи той.