Над 100 ченгета на лов за лихвари и сводници в Пловдив

Мащабна полицейска операция с участието на над 100 полицаи се провежда в Пловдив, съобщиха от държавното обвинение. Окръжна прокуратура ръководи разследването, което е по досъдебно производство за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

По-рано днес съобщихме за арестувания богат ромски лихвар Менду в Аджисан махала. Преди минути от прокуратурата разясниха, че на територията на Пловдив над 100 служители на ОД на МВР извършват оперативно –издирвателни мероприятия и множество процесуално-следствени действия на различни адреси – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др.

Има задържани лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив. И в момента на различни места в града продължават активните действията по разследването.

Повече подробности по действията на властите срещу престъпността ще бъдат дадени утре на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР-Пловдив, на който ще бъде представена повече информация по случая.