Над 300 сигнала в Спешна помощ в София само тази нощ

Над 300 сигнали са получени към Спешна помощ в София за една нощ, обяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска в сутрешния блок на БТВ.

Тя посочи, че от 8 до 12 март температурните състояние са 312, съмненията за коронавирус – 56, съветите по телефона са 328, а обслужените деца са 242.

По думите на Сунгарска именно екипите на Спешна помощ са тези, които трябва да превозят пациентите със съмнения за коронавирус до болниците.

„На този етап няма специални автомобили, които да извозват случаите с коронавирус. Извършва се дезинфекция на всяка кола, която е имала съприкосновение с болен или със съмнение за болен“, подчерта Катя Сунгарска.

Тя увери, че автомобилът на Спешната помощ се измива прецизно отвън и отвътре. Линейката се затваря за 20 минути, проветрява се, а след това колата отново тръгва по адресите.

Сунгарска изтъкна, че продължава да съществува проблемът с наличния персонал и това, че той е дефицитен. Към момента обаче няма допълнителни спешни екипи, но всички работят в пълна мобилизация.

Тя призова хората към „желязна дисциплина“ и повече отговорност не само към себе си, но и към останалите.

Катя Сунгарска се надява, че дисциплината на българина в някакъв момент да се събуди, да бъдем отговорно и сплотено общество, което да вземе всички мерки, за да можем да спрем максимално разпространението на коронавируса.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share