Наивник олекна с над 100 бона, пазете се от тази жена!

Наивник олекна с над 100 бона, пазете се от тази жена!

55-годишната Соня Мирчева – стар клиент на съда и прокуратурата, срещу която има заведени жалби и дела за измами за огромни суми, е направила нов удар. Поредната й жертва е Дилян Дърваров /41 г./ от с. Войводиново, на който дължи над 100 хил. лв., пише в. „Марица“.

Сумата е дал на няколко пъти, за което има записи на заповеди пред нотариуси. С казуса е запознат и кмета на с. Войводиново Димитър Тосев. След четиригодишно чакане да получи парите си, мъжът не само не е видял и стотинка, но получил и заплахи за себе си и семейството си от Мирчева. В края на септември 2020 г. е подал жалба срещу нея в Районна прокуратура Пловдив и чака образуване на досъдебно производство.

Дилян Дърваров попада в клопката през 2016 г., когато приятелят му от детинство Николай Колев го запознава със Соня Мирчева. Тарикатката успява да оплете Дърваров в мрежите си по изпитана нейна схема – спешно търсейки пари, за да спаси бизнеса си с дрехи от Италия и обещание за щедро възнаграждение след като уреди нещата си.

„Не знам как се вързах, Николай, който работи като шофьор на такси ми представи Мирчева като негова богата клиентка с успешен бизнес, но тогава изпаднала във временно затруднение. Имала наложени запори върху банковите си сметки и спешна нужда от 10 000 лв. за адвокат заради водено срещу нея дело.

Преди да дам първата сума, посетих дома й в ЖР “Тракия“, който е супер луксозно обзаведен. Направо ме омагьоса с думи, а й Николай каза, че гарантира за нея“, спомня си с яд Дилян Дърваров и уточнява, че не е богаташ – издържа семейството си от рибарник, който ползва на концесия.

По-късно разбира, че тя е обвиняема и подсъдима, а с неговите пари покрива разходите за делата си. Скоро след първата вноска, Соня и съпругът й Илия го убедили да им даде още 20 000 лв., пак за адвокати, за да изчистят имиджа си, както и да платят мито за дрехи внос от Италия. Следват серия от атаки за нови и нови суми, включително и с досаждане в дома на Дърваров във Войводиново.

„Вече така се бях оплел, че нямаше отърване – тя непрекъснато искаше пари уж за ревюта в София, за кетъринг, за украси, за щендери, за митница, за складове и какво ли още не. Дадох всичките си спестявания, които са наследствени от покойния ми баща, накрая се принудихме да теглим потребителски кредит на името на жена ми за 15 000 лв., които също дадох на Соня. Така до месец февруари 2017 г. бях олекнал с 95 000 лв. , а за всички суми имам записи на заповеди“, казва измаменият. Скоро след това допълнително й предава чрез приятеля си Николай Колев още 6000 лв., които взима назаем.

„В същото време аз и семейството ми с две малки деца останахме без спестявания, с дългове към познати и кредити, а заплатата на съпругата ми отиваше да погасяваме парите. Жертва съм на тежко престъпление, извършено от Соня Мирчева и съучастниците й. Готов съм да представя доказателства за това“, пише в жалбата си до прокуратурата Дилян Дърваров.

Това лято случайно разбрал, че не е единственият измамен. Даже открил някои от потърпевшите от Куклен и Брестник, също завлечени от Мирчева с различни суми. До момента никой от тях не е успял да върне парите си. Има заведена колективна жалба срещу нея, водят се и дела, 15 човека са разпитани миналия месец от съдия.

Най-парадоксалното е, че потърпевша, пожелала анонимност, която съди Соня Мирчева за измама за над 600 000 лв., е загубила делото на първа инстанция в Районен съд – Пловдив. Тя обжалва решението, което предстои да се гледа в Окръжен съд – Пловдив.

Опитът за разговор със Соня Мирчева и Николай Колев се оказа неуспешен. Колев отказа всякакъв коментар, а мобилният телефон на Мирчева даваше свободно. Малко след това репортерът ни получи обаждане от скрит номер, от жена, която не се представи, но отрече да е Мирчева.

Единственото, което каза е, че за да бъде въпросната публикация четивна, трябва да се разбере истината, след което затвори телефона. Справка в портала ДАКСИ и в Търговския регистър показва, че на нейно име няма регистрирана фирма.