Най-големият карък сред гангстерите Добрин Пасков пак ще лежи на топло

Най-големият карък сред гангстерите Добрин Пасков пак ще лежи на топло

Осем месеца затвор получи спряганият за най-голям карък сред бургаските гангстери Добрин Пасков. 46-годишният мъж е добре познат на органите на реда, има богато криминално досие, а през 2017 г. бе арестуван за кражба на ток, като в апартамента му полицаите се натъкнаха случайно на нарколаборатория, заради която лежа 14 месеца в затвора.

Проверка на Флагман.бг установила, че преди няколко дни Пасков отново е получил присъда. Той е обвинен за това, че в началото на септември т.г. е бил спипан да шофира след употреба на наркотици. По бул. „Демокрация“, в района на хотел „Космос“, Добрин е бил спрян за рутинна проверка от патрулен екип. Оказало се, че бургазлията е седнал зад волана на лекия си автомобил Тойота „Корола“ след няколко дози пико и амфети. Drug тестът е отчел положителна проба за наличие на амфетамин и метамфетамин, пиши в протокола на съда.

Въпреки че защитникът му и прокуратурата са сключили споразумение, то има значение на влязла в сила присъда. Това означава, че през следващите 8 месеца Добрин Пасков ще търка наровете зад решетките. Освет това ще му бъде отнета и шофьорската книжка за 9 месеца.

Припомняме, че през 2017 г. служители на Пето РУП Бургас, участваха в акция на ЕВН срещу крадци на ток. Едно от проверените жилища е апартаментът на Добрин, намиращ се в блок 37 в бургаския ж.к.“Зорница“. Те позвънили на вратата на Добрин, отворил непознат мъж, който щом видял полицаите панически затворил, заключил и залостил здраво портата.

На униформените веднага им станало ясно, че в жилището се случва нещо. Един от тях застанал пред вратата, а друг направил оглед под терасата. Вторият полицай намерил изхвърлена туристическа раница и прекурсори за производство на наркотични вещества. Открити били около 10 грама метамфетамин.

Веднага е било извикано подкрепление и собственикът на нарколабораторията Добрин е арестуван. Заедно с него белезници са закопчани и на 37-годишен мъж, както и 26-годишна дама.

Освен всичко друго е установено, че Добрин е крал ток по много първобитен начин -кабелът, захранващ жилището му е демонтиран от изходящата клема и монтиран към клема на единия от кабелите на захранващите магистрални фази.