Наказание: Агресивна циганка от влака Пловдив – София, нарекла кондукторка „боклук”

Циганката, която с мъжа й бяха заснети да се разправят с кондуктор във влака по линията София-Пловдив, получи наказанието си за грозния скандал. Тя бе глобена с акт за дребно хулиганство в размер на 100 лева.

Припомняме, че във влака избухна скандал в неделя – 9 юни, между мъж и жена от ромски произход и служителите на БДЖ. Причината – липса на билети. Вместо да се засрамят, ромите започват да сипят заплахи. Стига се дотам, че мъжът – в изблик на ярост – вади банкноти и започва да ги размахва срещу лицето на кондуктора.

За да избегне ескалиране на скандала, се намесва друга кондукторка, която издава на място билети на двамата гратисчии. Но мъжът няма никакво намерение да спре със заканите: „Ей, внимавай с кой си имаш работа! Боклук!“, крещеше той.

Смаяните пътници сигнализирали за случващото се до спешния телефон 112. Полицай влезли във вагона и задържали мъжа и жената.

След престой от 24 часа в ареста, те се изправиха пред съда. В края на юни, по време на заседание в Районен съд, магистратите изпратиха случая на прокуратурата, тъй като според тях се касае за хулиганство, а не за дребно такова.

Разследването срещу жената е приключено и случая е входиран отново в съда. Според държавното обвинение действително се касае за дребно хулиганство. До този извод стигна и Районен съд. Наказанието обаче важи само за ромката, а не и за мъжа й. Според събраните данни същата само вербално е участвала в скандала, като е използвала само обидни думи, които не били съпроводени със заплахи.

Жената е с чисто съдебно минало, работеща и без други подобни прояви. Именно затова магистратите определиха санкция спрямо нея в пределния минимум, а именно 100 лева.

Все още тече проверка спрямо мъжа й, който е основен инициатор за конфликта във влака.