Наложиха глоба на Анка, която обеси кучето си, прекалено съжалявала

Наложиха глоба на Анка, която обеси кучето си, прекалено съжалявала

Много съжалявам! Прекалено много! Това бяха единствените думи пред магистратите на циганката Анка Маринова, която бе обвинена, че е причинила смърт по особено жесток начин на домашния си любимец. Днес тя се изправи пред Районния съд в Пловдив – седем месеца, след като Шаро бе обесен на дърво насред улицата в Раковски, пише Traffic News.

През сълзи Анка сподели, че разбира стореното и не желае никога повече да го повтаря. Тя помоли да й бъде наложено минимално наказание. И прокуратурата, и защитата на Маринова поискаха то да бъде заменено с глоба в размер 1000 лв., по реда, определен от закона. Държавното обвинение изтъкна, че фактическата обстановка около случая е напълно изяснена. Адвокатът помоли да бъдат взети впредвид изразеното съжаление и оказаното съдействие в хода на процеса, както и чистото към момента съдебно минало.

52-годишната жена има зад гърба си две присъди – от 2001 и 2002-а година, но към момента е реабилитирана. Самата тя призна пред журналисти, че преди години се опитала да прекоси нелегално границата с Турция, за да отиде при мъжа си, в следствие на което станала клиент на Темида. Тя обаче отрече твърденията на очевидци, видели провесения Шаро пред дома й, че и преди е проявявала жестокост към животни.

Припомняме, че зверството бе извършено на 27 юни на една от улиците в населеното място. Ранната сутрин, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че не знае. Още тогава очевидци разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни. Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

В момента Анка гледа още 3 кучета. Твърди, че ги храни и обича и никога не би им сторила зло. Живее със съпруга си, а четирите и внучета също се радвали на четириногите. Няма образование, нито работа – занимава се предимно с домашните си животни.

В крайна сметка, жената бе освободена от наказателна отговорност. Освен глоба в размер на 100 лв., тя ще трябва да заплати и разноските по съдебно-психиатричната експертиза, в размер 90 лв.