Намалиха присъдата на Синбад за убийство отпреди 17 години

Апелативен съд намали присъдата на Никола Камберов – Синбад, осъден за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишния Божидар Моллов в Столипиново, пише „Трафик“.

На първа инстанция, Камберов бе признат за виновен и получи 7 години затвор при първоначален строг режим. Председателят на съдебния състав Христо Симидчиев уважи и частния иск в размер на 100 хиляди лева.

От самото начало на процеса, адвокат Красимир Елдъров настояваше за оправдателна присъда спрямо клиента си. На втора инстанция, жалбата му отново не бе уважена. Апелативен съд потвърди присъдата, но пък намали наказанието с две години. В момента казусът е отнесен до Върховен касационен съд.

Адвокат Елдъров е категоричен, че до край ще се бори за уневинителна присъда за Никола Камберов. На 13 декември 2003 година Никола, известен с прякора си Синбад, пътувал в лек автомобил заедно с двама свои приятели и приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „Сокол“, в посока към т.нар. „боклук-блок“ в квартал Столипиново. По това време Божидар вървял сам по ул. „Сокол“ и приближил автомобила им, който бил спрял.

Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пътниците и започнал да го обижда и попитал защо му е отнел приятелката, която била в автомобила. В това време Никола слязъл от автомобила, започнал да го удря с юмруци, при което пострадалият паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил от колата.

Никола го последвал. Извадил нож с дървена дръжка, с дължина на острието 12 см., и нанесъл с него удар на Божидар в гърба. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица. Той се уговорил с пътниците в автомобила да си мълчат за инцидента. През това време пострадалият започнал да вика за помощ, успял да се добере до близкия блок на ул. „Сокол“, почукал на една от вратите.

Свидетелката го видяла да лежи пред апартамента, излезли други хора и повикали Спешна помощ. По-късно лекарите констатирали смъртта на Божидар, като според съдебно-медицинската експертиза се дължи на сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, причинена от остра кръвозагуба.

През 2003 г убийството не е разкрито, а по-късно е влиза в графата „студени досиета“. През пролетта на 2017 г. свидетел дава показания, след което Никола е бил задържан. Извършен е бил следствен експеримент, при който той е посочил мястото, където е наръгал пострадалия и механизма, по който го е извършил, както и къде е изхвърлил ножа.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share