Намушканата във влака извадила нож, за да се защити от агресивния мъж

Намушканата във влака извадила нож, за да се защити от агресивния мъж

Mладата жена, която беше намушкана с нож от 21-годишния Виктор Гешев във влак, пътуващ от Пловдив към морската ни столица, била притеснявана от мъжа и извадила ножа, за да се защити.

Пострадалата е с прободни рани в областта на главата, гръдния кош и бедрото.

Инцидентът се е случил около 2:00 часа тази нощ. Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и жената е без опасност за живота.

Според информация на bTV момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената.

Извършителят успява да я обезоръжи и нанася прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата. Случайно минаващ пътник започва да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от ЖП гара Стара Загора, намалил скоростта, а 21-годишният пловдивчанин скочил от него.

След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията. Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево.

Няма информация дали момичето има престъпно минало. Предстои да бъде извършена операция на пострадалата, тъй като две срязани сухожилия.