Нападнатият в Галиче Веселин Тушинов: Явно искаха да ме убият!

Нападнатият в Галиче Веселин Тушинов: Явно искаха да ме убият!

Роми нападат мъж в Галиче и удрят с метални пръти колата му. Щетите са доста видими. Какво и как се е случило. Пред Факти.бг говори потърпевшият Веселин Тушинов, който е основен свидетел срещу бившия кмет на селото Ценко Чоков.

– Г-н Тушинов, разкажете кога се случи този инцидент с вас в село Галиче. Вие пуснахте кратък пост във Фейсбук…
– Във вторник вечерта след работа се прибирах в моето село Галиче. Около 18:00 часа отидох до фермата на баща ми, за да му оставя лекарства. На връщане от фермата, аз още отивайки към баща ми видях, че има една кола, която е спряла преди моста, един човек от колата ми помаха. Спрях до него – видях, че колата е пълна с пет човека, и той ме попита дали аз съм сина на Георги Тушинов. Казах му, че съм аз. Баща ми се занимава с животни и предположих, че това е някой от неговите познати. Но в този момент чух как мъжът казва: „Той е, слизайте.“ Усетих, че става нещо нередно. И докато го питам за какво става въпрос, той извади една тръба от ръкава – дебела около цол, и замахна да ме удари в главата. Аз веднага дадох газ и той удари в тавана на колата и изкриви гредата. Вече другите бяха слезли от колата и някой удари отзад по багажника. Явно искаха да ме убият. Всички бяха въоръжени. Ще видите на снимките за какво става въпрос. След това се обадих на 112 и подадох сигнал. Аз тези лица съм ги виждал, защото те са от територията на общината и са от ромски произход. Мога да ги разпозная.

– Полицията вече работи по случая, но вие имате ли някакво обяснение защо и от какво е продиктувано това…
– Нямам обяснение. Въпросните лица явно не ме познаваха, след като ме питаха дали съм определения човек, когото търсиха. И друго. Колата им беше с фалшиви номера.

– Как разбрахте?
– Полицията провери номерата. Те не съответстваха на такъв автомобил. След това по марката на колата установихме от кое село са. От Фейсбук пък ги разбрахме кои са. Вече се знаят кои са хората. Имена сега няма да кажа, защото тече разследване. Знам само, че ако ме бяха ударили с тази тръба по главата, вече нямаше да говоря с вас. Таванът е деформиран. В момента тези хора се укриват. Полицията е била в къщите им, но са им казали, че са на работа. Ще видим какво ще се случи.

– Очаквахте ли изобщо някакъв подобен инцидент. Има ли повод да мислите и да се притеснявате за такива неща…
– Не съм очаквал такава нещо. Това само по филмите съм го виждал. Става въпрос за нормално време – 18 часа, слизат пет човека от една кола и иска да те пребият с тръби.

– Всичките ли бяха с тръби, когато слязоха от колата…
– Всичките. Имаше и един непълнолетен с тях. Мога да ги позная.

– Тези хора дали са имали някакви отношения с баща ви…
– Нямам никаква представа. Когато ги задържат, ще кажат точно какво са искали да ми причинят. Аз съм на близо 40 години. Какво общо има баща ми, който е на 60 години, какво общо имат отношенията между мен и баща ми. Тези роми просто бяха дошли да ме убият. Това е. За мен това е напълно организирана акция, защото колата бе с фалшиви табели, които са подготвени точно за тази
цел. Няма как да очаквам такова нещо да ми се случи.

– Сега в семейството как ще се организирате…
– Всички са стресирани. Като връщам спомени назад, тази кола е обикаляла в Галиче поне една седмица. Виждали сме я и около дома ни. Когато ги хванат, ще разберем какво е било всичко това.

– Може ли да е свързано с това, че вие сте свидетел по делата срещу бившия кмет Ценко Чоков…
– Нищо не мога кажа по въпроса със сигурност. Всичко е възможно.