Наркодилърите, ограбени с калашник в Раковски, остават в ареста

Наркодилърите, ограбени с калашник в Раковски, остават в ареста

Тримата наркодилъри от Раковски, които бяха ограбени от купувач с калашник, остават зад решетките. Това решиха на заседание магистратите от Апелативния съд в Пловдив.

И. П., Й. Т. и И. И. са обвинени за притежание на наркотици с цел разпространение. Двама от тях са осъждани преди и имат установени престъпни навици, а третият им съучастник е реабилитиран по право. За това съдът счита, че има реална опасност тримата да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Определението на магистратите е окончателно.

Припомняме, че 29 декември в землището на село Болярино бе осъществена сделка по закупуване на 14 кг. марихуана на стойност 82 710 лева. Купувачът Х. Д. не платил наркотиците и открил стрелба във въздуха с калашник, заплашил продавача и отмъкнал стоката.

Тримата обвиняеми от Раковски са участвали в сделката. След телефонно обаждане на 112, полицията ги задържала, а стрелецът успял да избяга. След няколко дни се предал в полицията и предоставил чувалите с марихуана. Делото срещу него е за грабеж и се води отделно.