Наркодилър плаща 5 бона глоба за спипана дрога

5 000 лв глоба и условна присъда от 4 години и 6 месеца наложи старозагорския окръжен съд на спипан за наркоразпространение в дома си 26-годишен заралия. Никола Х. е бил хванат в рамките на спецполицейска акция на 10 януари, тогава в дома му на улица „Гладстон“ били намерени 317 г марихуана и 6,81 г метаамфетамини на обща стойност 2076 лв.

В хода на обиска от жилището, където заедно с домакина в този момент са били още трима мъже на по 22,28 и 31 години е намерена електронна везна, специална кутийка тип грендер за стриване на листната маса, множество полиетиленови пликчета с клик система за затваряне и хартийки за самоделни цигари. Собственикът на апартамента, който има зад гърба си вече една присъда, но и последвала реабилитация е бил задържан за 72 часа , образувано е било бързо досъдебно производство за държане и разпространение на наркотични вещества.

Наказанието е в резултат на одобрено от съда споразумение между обвиняемия и прокуратурата. Никола Х. ще трябва да заплати и 450 лв за физикохимичната експертиза .Изпълнението на наказанието е отложено за срок от 4 години и половина.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share