Наркоман си спретна гонка с униформени, нападна полицай

Наркоман си спретна гонка с униформени, нападна полицай

Наркозависим нападна полицай в квартал Изгрев след забележка. Мъжът бе арестуван и осъден по указа за дребно хулиганство.

Екип на моторизираните полицейски сили били изпратени вчера на улица „Герлово“ в пловдивския район „Източен” по сигнал за струпване на хора. Няколко наркомана се били събрали до жилищен вход. Виждайки униформените те се разпръснали, а един от тях се скрил в близките храсти.

Той обаче бил спипан от полицаите. Мъжът лежал на земята, а когато бил повикан за проверка, той хукнал да бяга. Служител на МВР тръгнал след него, а когато го настигнал, наркозависимият започнал да го дърпа и посегнал да го удари. За да неутрализира нападателя си, униформения го ударил в крака с палката, а след това му поставил белезници. Докато бива задържан, мъжът крещял неистова: „Ще видите вие, утре няма да сте полицаи, утре ще сте уволнени“.

Моторизираният екип повикал подкрепление от колегите си от Шесто районно. С патрул мъжът бил отведен в ареста. Оказало се, че той е стар познайник на полицията. Нарушителят е бил съден за кражби.

След 24 часа престой в килиите, той се изправил пред съда. Въпреки обясненията му, че не е виновен, магистратите го наказаха с акт в размер на 300 лева.