Наркоплантаторът от Поморие реве в съда, искал да види бебето си

Жена ми е след операция, имам дъщеря на 2 дни, искам да им помагам, какъв човек трябва да съм, че да се укрия. Това заяви пред Бургаския окръжен съд 31-годишният помориец Иво Йовов, който бе спипан по време на сделка с наркотици в бургаския жк. „Меден рудник”, предава „Флагман.бг“.

„За шест години, откакто съм реабилитиран, не съм направил нищо, в районно не съм стъпвал, освен за лична карта”, каза още в своя защита Йовов. В съдебната зала стана ясно, че Йовов е съдействал на разследващите като сам е заявил, че в автомобила си държи кокаин, а при по-късно претърсване на дома му в Поморие, показал на униформените къде е скрил останалите наркотици и вещи, пригодени за приготвяне на наркостока.

Адвокатът му защити тезата, че към момента жената, с която живее на семейни начела, е безработна, тъй като имат и 2-годишно дете, за което се грижи тя. Единствените средства в домакинството идвали от работата като таксиметров шофьор на Йовов.

От държавното обвинение посочиха, че помориецът се е държал агресивно по време на ареста и дори е оказал съпротива. По думите на Йовов обаче ситуацията го изнервила, тъй като той съдействал на униформените, а те го оставили 4 часа с малкото дете на улицата.

В колата на помориецът бяха намерени 12 пликчета с кокаин, минути преди да извърши сделка и да ги продаде. В дома му в Поморие пък униформените са открили още 55 гр кокаин, 2 везни, 4 разфасовани пликчета с бял прах, както и 16 хил. лв. в кашон.