Наркопласьорът Йозо с хероина за 90 бона остава в ареста

Наркопласьорът Йозо с хероина за 90 бона остава в ареста

Известен наркодилър от Пловдив – Йосиф Асенов – Йозо остава за постоянно в ареста. Той бе арестуван в края на март с 37-годишна жена край Свиленград, след опит да прекарат хероин за 90 бона у нас.

Припомняме, че пловдивчанката е влязла в България с автобус от Турция на 25 март. При извършена щателна митническа проверка служителите на ГКПП – Капитан Андреево се натъкнали на 1 килограм хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото на жената.

Пратката била на стойност от 90 хиляди лева. Жената е била арестувана, а в последствие се разбрало, че хероинът бил предназначен за Пловдив. 37-годишната наркопласьорка е трябвало да предаде стоката на 42-годишния Йозо.

Апелативните магистрати прецениха, че има достатъчно доказателства за съпричастност на Йосиф Асенов към деянието, в което е обвинен. По делото има данни, че той е осъждан и се движи в криминални среди, занимаващи се с наркотици. За това съдът приема, че при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ има опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Междувременно 37-годишната пловдивчанка не е обжалвала наложената й от хасковския съд мярка „задържане под стража”, съобщава „Трафикнюз“.