Наркофермата край Русе оборудвана изключително професионално

Наркофермата край Русе оборудвана изключително професионално

Наркофермата край Русе е била оборудвана изключително професионално, съобщава Нова телевизия. Вътре са били направени апартаменти за работниците, за да не обикалят из селото и да привличат внимание. Оранжерията е работила с напълно затворен цикъл. Имало е две производствени халета с мини апартаменти за работниците с бани и апартаменти.

Работниците не са излизали навън, там са спели и работили, разкриват разследващите. Всички са били от София. Някои от тях били осъждани. Извършени са претърсвания на апартаменти, задържани са автомобили.

„Не съм виждал никого, почти всеки ден ходих до селото, никой нищо не споменава. Направо са шашнати хората в селото, вчера сутринта чух следобед какво е станало, но от телевизията, нямам информация. Много неочаквано беше“, твърди Иван Русев, бивш кмет на селото. Рекордното количество дрога е било заловено и иззето в селото. Заловени са девет души, всички жители на София и Софийска област.

По думите на главен инспектор Петър Ванев, началник на Криминалния отдел в русенската дирекция, става дума за затворен цикъл на производство, изключително добре организиран и охраняван.

„Това са две производствени големи халета, които са изолирани по възможно най-добрия начин. Има много добре направена инсталация, която не позволява по мирис да бъде усетено производството“. Това поясни инспектор Ванев и допълни, че в хода на акцията са конфискувани и четири автомобила, с които престъпната група е пренасяла стоката. Двама от задържаните имат предишни присъди за разпространение на наркотични вещества.