Наръгалата сестра си била омъжена насила

Наръгалата сестра си била омъжена насила

Жителите на стражишкото село Лозен станаха свидетели на кървава драма – 26-годишната Юлия заключила майка си в стопанска постройка, а преди това намушкала 13-годишната си сестра. Момичето е настанено в болницата във Велико Търново с опасност за живота.

„Чух линейката и усетих, че нещо е станало. Още сме потресени от станалото“, разказа съседката Радослава Асенова пред Bulgaria ON AIR.

26-годишната Юлия e с диагноза параноидна шизофрения и два пъти е лежала за лечение в психиатрична болница. Според лекари, принудителното настаняване в болница води до озлобление у пациента към близките му.

„Като си спрат лекарствата психическото им състояние се влошава. Такъв тип престъпления се правят по психотични мотиви с изкривяване на реалната действителност и възприемането по друг начин. Човек, за да стане толкова агресивен, той възприема близките си като врагове и като някаква заплаха, и върши „някакви отбранителни действия“, коментира психиатърът Веселин Герев.

Хората в селото са притеснени. Споделят че никога досега Юлия не е била агресивна.

„Тук населението е старо, сигурно са уплашени. Тя не е добре психически“, сподели съседът Ерхан Мехмед.

Пред Bulgaria ON AIR приятелка на Юлия, пожелала анонимност, разказа, че родителите ѝ са я тормозели и дори насила я били омъжили. Кметът на селото също смята, че Юлия не е била агресивна.