Насилие над дете: Служител удря момче след урок по плуване

Насилие над дете: Служител удря момче след урок по плуване

Насилие над 10-годишно дете е извършено в спортен комплекс в Бургас. Случаят е от 5 август след тренировка по плуване, информира нова тв.

Детето Петър П. е било ударено в асансьора. Първа за случката разбира секретарката на клуба по водна топка София Калинкова.

„Вечерта на 5 август бях извикана от група деца, които ми казаха, че Петьо е бил ударен. Аз се втурнах в басейна. Забелязах момчето, свито до асансьора, плачещ, свит на кълбо. Опитах се да го успокоя и да разбера какво се е случило.

От децата разбрах, че служителят по поддръжка го е ударил. Потърсих този служител, който ме посрещна с думите „Аз само го пернах зад врата”. И започна да се оправдава. Аз му казах, че няма право да пипа децата и да ги заплашва”, обясни тя.

Калинкова е информирала за случилото се треньорите и родителите на момчето. А майката на Петър разбрала, докато била на работа. „Обади ми се една от майките, която ми каза, че детето ми е ударено. Нямаше как да изляза от работа и много се притесних. Когато се прибрах той плачеше, не можеше да се успокои. Цяла вечер не е спал”, обясни Юлия Качакова.

Според треньора Светозар Владков Петър Петров не е предизвикал служителя. А той вече е подал молба за напускане.