Насилие над 2-годишно дете в ясла в Ловеч?!

Районната прокуратура в Ловеч образува досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на 2-годишно дете в детска ясла. Информацията беше съобщена от говорителят на Окръжната прокуратура Кирил Петров.

В обвинението е постъпила жалба от майката на момиченцето преди месец. Жената разказва, че забелязала голяма синина на рамото на дъщеря си, след като я взела от яслата. Променило се и поведението на детето. Момичето започнало да изпада в крайни емоционални състояния, без видими причини.

Според съдебния лекар, извършил преглед на детето и издал съдебно-медицинско свидетелство, на 2-годишното момиче е причинено кръвонасядане от притискане с ръка, като има и следи от нокти.

„Детето действително беше много изнервено. Това не може да се получи от падане. Личи, че са пръсти, притиснато с по-голяма сила, за да остави такива следи”, посочва лекарят пред БТВ.

Психолог също установява промяна в поведението на момичето. Директорът на детската ясла отрече да е упражнявано насилие от персонала. Работата по случая продължава.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share