Нашенец жертва на албанската хлапашка мафия в Лион

Нашенец жертва на албанската хлапашка мафия в Лион

Нашенец се превърна в поредната жертва на албанска хлапашка банда във френския град Лион. Мехмед М. бе обран от 13-годишни джебчийки дни преди да се прибере към родното момчилградско село за празниците.

Случката се разиграва на спирка във втория по големина град във Франция. Гурбетчията си купува комбиниран билет за градския транспорт, използвайки дебитната си карта. Нашенецът забелязва, че около него се въртят малки момичета. По-късно се установява, че това са 13-годишни албанки. Девойките успели да зърнат набрания от Мехмед код на картата. На качване в автобуса започва блъскане в тълпата, в която най-дейни са албанките. Минути по-късно родопчанинът разбира, че портфейла му липсва. В него са всичките му документи, банковата карта, както и 1090 евро. Мъжът веднага отива в полицията, където подава сигнал. Оказва се, че от сметката му вече са изтеглени още 1000 евро.

„От полицаите разбрах, че от много време имат проблем с албанските джебчийки. Получих уверение, че за пореден път ще бъдат задържани. Проблемът обаче е, че са напълнолетни и съдът ги пуска“, разкри пред екип на 24rodopi Мехмед М.

Мъжът се е прибрал с временен документ, установяващ самоличността му.