Нашенец осъди гръцки застраховател да му плати 10 бона за стрес от катастрофа

Нашенец осъди гръцки застраховател да му плати 10 бона за стрес от катастрофа

Благоевградчанин успя да спечели съдебна битка с чуждестранна застрахователна компания за случай от преди 4 години, когато бил в Гърция, съобщи struma.com.

Докато чакал на червен светофар на кръстовище, колата му била ударена отзад от друг автомобил, шофиран от грък, който имал сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В следствие на удара нашенецът получил леки наранявания – навяхване на шийни прешлени, натъртване на меките тъкани на гръдния кош и контузия на поясната област. Счупвания нямало, а състоянието му не е било опасно за живота.

Заради огромния стрес, който преживял, благоевградчанинът решил да потърси правата си в съда.

От застрахователната компания му предложили да решат казуса извън съда, а цената, на която те оценили страданията на нашенеца, възлизала на 800 евро. Той не се съгласил и завел иск за обезщетение в размер на 10 000 лв.

В съда, с помощта на адвоката си и множество експертизи, успял да докаже, че е изживял силен стрес и болки, продължили с месеци в следствие на камшичния удар. Доказателствата били неуспорими и съдия Г. Яхова от Районен съд Благоевград отсъди в негова полза, като постанови гръцката застрахователна компания да изплати на пострадалия 10 000 лв.