Нашенка от Нови пазар завъртя „финикийска“ любов с турчин, но развръзката я попари

33 000 лева е успяла да измъкне от турчин жена от Нови пазар, която успяла да му завърти главата с обещания за брак. Тя е осъдена на първа инстанция и получила 1 г. и 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. След което обжалвала и в Окръжния съд в Шумен, който обаче потвърдил наказанието.

Сумата в евро успяла да получи от турски гражданин, живеещ в Германия, за 3 месеца – 5 декември 2014 г. до 10 февруари 2015 г. Жената живеела със своите родители и мъж в Нови пазар. Чрез сайт за запознанства се свързала с турчин, живеещ в Щутгарт. Започнали да общуват по скайп и телефон.

Показала му и снимки, но пропуснала подробностите около семейното си положение. Казала му, че е сирак и живее в лоши условия в Гърция. Дори била болна и имала нужда от лечение. Човекът доброволно ѝ пратил пари, пише Дарик. В последствие обаче – последвало и искане за допълнително финансиране – като причините били различни – билет, паспорт, глоби, операция и лекарства.

За да го увещаят за тежкото ѝ състояние и нуждата от инвазивна намеса, за която да плати, разбира се, се включила дори друга жена, която разговаряла с мераклията. Стигнало се и до предложението – „булката“ да иде в Германия при щедрия мъж.

„По пътя“ обаче имало нужда от средства за билети за автобус, хотел, разходи по митница.Тук се появили и друг „герой“, които увещавали кандидат женихът, че средствата отиват по направление. Обадил се „шофьорът“ на автобуса, който потвърдил нуждата от пари на булката. Оказало се, че за 3 месеца турчинът изпратил пари общо 31 пъти – 16 880 евро, равняващи се на 33 014 лв.

Единствено 50 евро, изпратени първия път се оказали – лична инициатива, останалите пари обаче – булката менте умело успяла да измъкне. Според документите от делото с тях освен, че е харчила за себе си, е успяла и да ремонтира семейното жилище в Нови пазар.