Нашенка уби грък на пътя край „Маказа“ и се размина с пандиза

Намалиха наказанието на жена, причинила смърт на пътя. Водачката ще бъде с отнета книжка за период от 3 години, а не четири, реши състав на Апелативния съд в Пловдив, пише 24rodopi.com. Двама бяха осъдени за смъртта на гръцки гражданин на пътя „Маказа” – Кърджали.

Условни присъди получиха мъж и жена, четири години след инцидента. Припомняме, че тежкото пътно произшествие стана на 8 януари 2016 година в района на кирковското село Първица. Движещ се в посока от граничния пункт към Кърджали „Фолксваген” с 23-годишна шофьорка навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал автомобил „Пежо”, който вследствие на удара се завъртял и попаднал в канавка.

През изкъртената врата на ударената кола паднал пътуващият 52-годишен гръцки гражданин, който бил транспортиран в кърджалийската болница с опасност за живота. Два дни по-късно пострадалият починал. Установено е, че при ограничение на скоростта от 90 км/час, нейният автомолил се движел със 108 км/час.

Водачката на „Фолксваген“-а бе призната за виновна от Окръжния съд в Кърджали и получи 2 години „лишаване от свобода”.

Изтърпяването на наказанието бе отложено със срок от 3 години. Другият водач пък бе признат за виновен в съпричиняване на произшествието. Мъжът получи условна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода”.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share