Наш ТИР-аджия забрави от коя страна карат в Англия и…

Шофьор на камион беше записан на камера, докато се опитваше да излезе на магистрала M53 от грешната страна на пътя, пише CheshireLive.

Шокиращите кадри бяха заснети от Джон Кейн, който смело се опита да спре водача на ТИР-а да се качи до магистралата в Чешир и да кара в насрещното, което със сигурност щеше да доведе до трагедия на пътя.

Инцидентът се случи в близост до Чешир Оукс и е записан в камерата на Джон, докато той отивал на работа в Хелсби на 4 ноември. Две превозни средства могат да се видят, завиващи наляво, за да избегнат огромния камион.

Джон първоначално бил също в лявата лента, но после влязъл в дясната страна на пътя, за да се опита да попречи на камиона да продължи. Имах лоша катастрофа преди две години, така че това беше в съзнанието ми, когато всичко това ставаше.“

Джон каза, че се е свързал с товарната компания EuroSpeed, частна българска транспортна фирма, за да ги информира за инцидента. „Свързах се с тях и те бяха шокирани да разберат за това. Казаха, че ще разгледат, но не съм чул нищо оттогава“, казва Джон. „Чудо е, че никой не е пострадал, можеше да е много по-лошо“.