Наш хотел отказа да приеме 4-има италиански тенори заради страх от коронавирус

Хотел отказа да приеме четирима италиански тенори заради страх от коронавирус, предаде БНТ. Случаят е от Благоевград, където тенорите, заедно с Врачанския симфоничен оркестър, ще изнесат концерт следващата седмица. Теновите Федерико Серра, Федерико Паризи, Алесандро Дакриса и Джовани Мария Палмия са в България от началото на февруари и досега са имали концерти в десетина града заедно с Врачанската Филхармония.

На 13 март ще пеят и в Благоевград. Вчера обаче резервацията им за нощувка в четиризвезден хотел в града била отменена.

Причината е истерията около коронавируса, а заради това в хотела временно не настаняват гости от Италия и Китай. Звъннаха ми от агенция и попитаха за свободни места за датата 13-ти за 4-ма италианци. Много културно, много правилно обясних на самата госпожа, че не можем да ги настаним, все пак се съобразяваме, има коронавирус. Имам 40 служители, имам гости, няма как да коствам тяхното здраве. Просто деликатно обясних на госпожата, че няма как да ги настаним и госпожата беше много учудена, че се грижим за нашите служители, заяви Моника Югова, управител на хотел.

През последните седмици повечето гости, които пристигат в хотела, се интересуват дали тук са настанени хора от Италия или Китай. Първото нещо, което питат е имате ли настанени италианци, китайци, защото се притесняват. Хората се страхуват от такова нещо, каза Югова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share