На „Дунав мост“: Oткриха над 90 000 къса цигари в тайник в микробус

Митничари конфискуваха за 90 000 къса цигари при проверка на пътнически микробус в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Това съобщиха от митницата.

Случаят е отпреди два дни. Съвместен екип от служители на Агенция „Митници“ и „Гранична полиция“ спира за проверка пътнически микробус. Превозното средство било управлявано от шофьор с молдовско гражданство и пътувало от България за Румъния.

Микробусът бил проверен с мобилна рентгенова система, при която е отбелязана зона с необичайна плътност в областта на тавана. При огледа митничарите установили изграден двоен таван. В тайника били открити 92 640 къса цигари от известна марка с български акцизен бандерол. На шофьора са съставени два акта за нарушенията.

От митницата съобщават, че при друг случай в микробус в района на ГКПП „Дунав мост“ при Видин са открити 43 000 къса цигари с валиден български акцизен бандерол. За нарушението на шофьора е съставен акт.

От митницата информират, че установените количества акцизни стоки са в рамките на съвместната операция с участието на служители от Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share