На 17 г. с две присъди и 4 акта! Мотористът, помел жена, е рецидивист на пътя

На 17 г. с две присъди и 4 акта! Мотористът, помел жена, е рецидивист на пътя

17-годишният моторист, който премаза жена в асеновградския квартал „Долни Воден“ с 250-кубиков мотор, е стар познайник на полицията. Осъждан е два пъти – за управление на мотор без книжка, има и 4 акта – за същото нещо. Това каза на брифинга окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Първото осъждане на непълнолетния престъпник е през 2018 година. Тогава заради възрастта му, се отървава с обществено порицание. След година има регистрирани още две нарушения, след което е осъден на пробация. Така се стига до вчерашния фатален ден, когато блъска жената.

Собственикът на мотора, който го е предоставил на младежа, е на 42 години. Познавали са се добре с тийнейджъра, от една общност са. „42-годишният дава за пети път на момчето да кара мотор и възможност да направи беля, което е изумително. Не знам как може да се промени мисленето на тези хора и как трябва да проумеят, че това не е редно“, коментира прокурор Попов.

Разпитани са свидетели на бруталния инцидент в Долни Воден. Собственикът, след като е разбрал както се е случило, се обадил в полицията да каже, че моторът му е откраднат. После си признал всичко и променил версията си.

17-годишният престъпник, както и собственикът на мотора ще бъдат задържани за 72 часа. Ще им бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“.