На 18 февруари: Бивш кмет отива на съд за източване на 1,2 млн. лева!

На 18 февруари: Бивш кмет отива на съд за източване на 1,2 млн. лева!

Бедствени положения по време на кметуването на Стоян Беширов е нямало. Обявените такива в община Неделино пък са били с цел източване на средства, чрез възлагане на обществени поръчки без обявление. За целта тогавашният кмет издавал множество заповеди, в които преувеличавал характера на валежите, снеготопенето и пораженията, които те нанасяли върху инфраструктурата.

Това става ясно от обвинителния акт, който бе внесен срещу бившия управник на родопската община.

На 18 февруари пред Специализирания съд ще се изправят Стоян Беширов и още 8 обвиняеми за източване на средства в особено големи размери. Заедно с екскмета пред магистратите застават бившите секретар на общината Румяна Караиванова, служители в администрацията, собственици на фирми.

Един от основните свидетели по делото е Севдалин Чандъров – лидер на местна структура на партия в Неделино, който е дал показания, в които е твърдял, че съществува корупционна схема.

Общо 198 са свидетелите по делото. Вещите лица са 11. Трима са адвокатите на Стоян Беширов, а общо 13 юристи ще защитават обвиняемите.

Беширов е обвинен, че в периода 2012-2014 година, в условие на продължаващо престъпление, чрез 25 деяния, заедно с останалите обвиняеми, е присвоил 1 216 746 лева, предоставени на община Неделино от държавия бюджет.

Според запознати в Неделино, Беширов отново е предприел политическо номадство, като този път ще търси протекции от новоучредена партия, която ще вземе участие на парламентарните избори.