Неадекватен шофьор се заби с „Мерцедес“-а си в аптека, едва не уби човек

Неадекватен шофьор се заби с „Мерцедес“-а си в аптека, едва не уби човек

Джип се заби в бившата държавна аптека в центъра на Козлодуй, предава BulNews. Пътният инцидент е станал около 10 часа днес. Автомобил „Мерцедес“ идвал откъм сградата на Общината, когато без никаква видима причина и без да намаля скоростта, се качил на високия тротоар, преминал през него, през зелената площ и се забил с предната си лява страна в банкомата и витрината на аптеката, която се намира доста навътре от шосето.

По време на инцидента пред банкомата бил Юри Захариев, който само заради бързата си реакция не бил пометен от джипа.

„Теглих пари, когато чух странен шум зад мен. Обърнах се и видях джипа, който вървеше право към аптеката. Отскочих в последния момент и не можа да ме удари. След това момчето вътре изобщо не реагира. Аз му тропам по стъклото, а той увеличи музиката и си пиеше вода“, разказа Юри Захариев. Стреснати от нелепия инцидент са и служителите в аптеката.

„Добре че дограмата е от желязо – много здрава и го спря. Ако беше алуминиева сигурно щеше да стигне при мен, на касата. Бях точно там и просто видях, как джипът просто мина през тротоара, покрай дървото, през градинката и се заби във витрината, а момчето зад волана беше неадекватно“, разказва една от аптекарките.

Вследствие на инцидента са разбити стъклата на аптеката и банкоматът е извън строя. На мястото е пристигнал патрул на полицията, който е отвел шофьора.