Немска медия: Ще има дело за тормоз върху българското бебе

Немска медия: Ще има дело за тормоз върху българското бебе

След като е отнета от родителите си, бебе Катерина все пак отново вижда майка си и баща си. Емоционалната среща е била на 14 януари – 5 дни след раздялата им.

Майката Мирена разказа пред България он еър, че дъщеря й е познала родните си майка и татко. Усмихнала се, а най-важното – изглеждала е добре и спокойна. „Катето ми се усмихна, много се зарадва. Много се притеснявам за нейното здравословно състояние, какво ѝ е в главичката, какво ѝ е в мислите… Искрено се надявам да е добре, изглеждаше добре“, заяви Мирена.

През сълзи тя разказа за срещата, на която е присъствала и приемната майка. „Разказах ѝ как минава нашето ежедневие, какво обича Катето. Искрено се надявам да копира някои от нещата, които аз правя, за да може детето да се чувства по-спокойно“, посочи още Мирена.

Първото дело по казуса е насрочено за 21 януари. Българските власти вече следят случая и уверяват, че ще направят всичко необходимо, за да се върне 7-месечното бебе при българските им родители. У нас вече имаше и протести в подкрепа на семейството. Демонстрации имаше пред Посолството на Германия в София. В столицата пристигнаха и хора от други части на страната.

„Много хора работят по нашия случай, не съм очаквала, че Катето може да бъде такъв обединител. Тя наистина е герой. Ние трябва да си вземем детето. Други надежди нямаме, това са ни единствените“, сподели още Мирена.

Междувременно немското издание ДиВелт излезе със статия по случая, в която уточнява, че предстои дело за предпологаемия тормоз от страна на българите върху дъщеря им. Историята е под заглавие „Семейният съд издава присъда за бебе под опека“, цитиран е и адвокатът на семейството.