Немска овчарка окървави 10-годишно момче в Горна баня

Немска овчарка окървави 10-годишно момче в Горна баня

10-годишно момче е било нахапано от немска овчарка в София. Инцидентът е станал преди 2 дни в столичния квартал „Горна баня“. Преди да нападне детето, немската овчарка се е нахвърлила върху кучето, което то е разхождало.

Немската овчарка е излязла от двора на стопанина си на улица „Прибойна“ и нападнала и нахапала 10-годишния Гошко. А преди това се нахвърлила върху кучето му Рошко.

Бащата на Гошко Стелиян Андров е подал сигнал в полицията. В предаването „Здравей, България“ той обясни, че синът му се прибрал много разстроен вкъщи. „Той беше с кървящи ръце, кученцето също. Гошко е бил съборен на земята от немската овчарка. По време на борбата той си е сложил ръката в устата на агресивното животно“, обясни Андров.

Той се притеснява, че след нападението у сина му ще останат нефизически белези и смята да го води на психолог. Собственикът на немската овчарка е бил в провинцията по време на нападението. Но дошъл в „Пирогов“, след като детето е било отведено там за оказване на лекарска помощ. Него го грози глоба в размер на 400 лева.