Непълнолетен и пиян причини катастрофа с ранени

17-годишно момиче и 22-годишен от Мадан са пострадали при катастрофа, причинена от неправоспособен непълнолетен водач употребил алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 26 октомври 2019г около 02:00 часа на път III-867 /Средногорци-Мадан-Златоград/ при км 11+200 е възникнало ПТП с ранени участници в движението. При управление на автомобила на баща си, марка и модел „Фолксваген Поло“ със смолянска регистрация, 17-годишният неправоспособен водач И. Т. от с. Требище, общ. Смолян, допуска ПТП, при което е пострадало 17-годишно момиче от гр. Мадан, което е с фрактура на слепоочие и напукана темпорална кост.

Пострадалата е настанена за лечение в МБАЛ – Смолян без опасност на живота. С оплаквания за болки в областта на гръдния кош е и 22-годишен младеж от гр. Мадан, също пътувал в автомобила.

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като техническото средство е отчело 0,65 промила алкохол в издишания въздух. 17-годишният И. Т. е дал кръвна проба. Работата по случая продължава. Дадена е кръвна проба.