Непълнолетните убийци от Асеновград застават пред Темида

Непълнолетните убийци от Асеновград застават пред Темида

Непълнолетните убийци от Асеновград отново ще застанат на подсъдимата скамейка. Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/ са подсъдими за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград. Предишното заседание, което бе преди 10 дни, бе отложено заради назначена експертиза. Ако тя бъде предстваена в съдебна зала, то делото ще продължи по реда си. Процесът е към своя край.

Всички свидетели бяха разпитани, приети бяха и част от експертизите.

Припомняме, че първоначално непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон. От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил счупен и започнало да шурти много кръв.

Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние по-малкият Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата има следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина.

Припомняме, че заседанието стартира с обясненията на двете момчета. Те на дълго и широко разказаха какво се е случило в нощта на 25 срещу 26 май 2019 година. Пръв пред съда застана Исмаил, който заяви, че само няколко пъти е ударил жертвата без да е искал да го убие. Митко пък призна всички факти и обстоятелства по делото.