Нервакът с калашник от Маноле остава зад решетките

Нервакът с калашник от Маноле остава зад решетките

63-годишният Йордан Йорданов от пловдивското село Маноле опита да излезе от ареста, но удари на камък. Окръжният съд в Пловдив постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ на възрастния мъж, след като си закупи калашник и планира да убие четирима свои съседи, пише „Марица“.

В началото на август Йорданов започнал да крои план за убийството на четиримата мъже. На 26 август, в резултат на професионалната работа на полицейските служители, е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“ и боеприпаси за него. За да бъде заловен и да бъде доказана вината му, са използвани различни способи на доказване, включително и специални разузнавателни средства.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, и служители на ГДБОП, са предприети незабавни действия за предотвратяване на намеренията на 63-годишния да извърши убийство.

Според събраните до момента доказателства в основата на престъпния план стоял неуреден имотен спор. Мъжът бе задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.