Нервак извади трион в бясна схватка с комшиите

Нервак извади трион в бясна схватка с комшиите

Люта съседска война в Несебър стигна до полицията, след като мъж грабна триона, за да не допусне съседите да укрепят портата си, ползвайки неговия зид.

„Страхуваме се за живота си. Ако тази врата, която тежи над 200 кг. падне, може да ни убие. Могат да пострадат и други хора, които преминават. Майка ми не е излизала с дни от къщата, много е уплашена“. С тези думи ни потърси Елена Стоянова, която живее с възрастната си майка на ул.“Месамврия“ в Стария Несебър, за да сигнализира за инцидента. Тя изпрати и снимки от „акцията“ на съседа си Лазар Тулев, решил да се саморазправи с трион в ръка.

Инцидентът е от 28 април, а в местното полицейско управление е образувано досъдебно производство. Враждата между Тулеви и Стоянови не е от вчера, но напрежението ескалира след като Стоянови викат майстор, за да укрепи портата пред дома им.

Докато майсторът работи пристига Тулев и започва пререкание между него, Елена Стоянова и брат й Петър. Тулев настоява ремонтът да спре, но сем.Стоянови е решено да укрепи портата. Между враждуващите фамлии прехвърчат искри, намесва се и полицията. На място спорещите страни подписват предупредителен протокол. Униформените ги информират, че ако скандалът продължи ще последват арести и си тръват. Сем.Стоянови подновява работата, но след минути Лазар Тулев изскача с трион в ръка и провирайки го през оградата на имота си реже трупчето, за което е трябвало да бъде закрепена касата на вратата.

„Подали сме жалба в полицията, а ако трябва ще стигнем и до главния прокурор. Тук става дума за опит за убийство! Има и унищожаване на чуждо имущество“, твърди Елена Стоянова.

“Дал съм обяснения в полицията, нека си свършат работата. Още на 22 април Петър ми се обади по телефона и ми каза, че иска да укрепи тази врата, която се намира на десетина метра навътре от улицата. Обясних му, че има много варианти за укрепване и да не захващат рамката на вратата към нашия зид, тъй като е носеща конструкция на 1-ви жилищен етаж на имота ни. След като на 28 април видях какво се случва първо любезно им казах да спрат, защото нямат право, но те продължиха. Тогава се обадих на тел.112 да изпратят партрул за междуссъседски скандал. След като Петър продължи с монтжа на касата на вратата, аз подрязах трупче, забито 10-15 см. в нашия зид“, разказва Лазар Тулев.

Стоянови обаче контрират, че зидът на Тулеви влизал в техния парцел…

Двете къщи са на калкан, а ядовете между фамилиите далеч не се изчерпват с отрязаните панти на вратата. Стоянови подозират съседите в унищожаването на стара липа и в умъртвяването на домашни котки. Тулеви пък сигнализират, че съседите им разпънали навес за заведението си, като отново използвали за укрепление техния зид.