Нервак към полицай: Ей, хлапак, аз съм ти купил униформата и ще ти разпореждам!

Нервак към полицай: Ей, хлапак, аз съм ти купил униформата и ще ти разпореждам!

Нервен пловдивчанин скочи срещу полицаи и огнеборци, пише „Марица“. Грозните сцени се разиграли по време на гасенето на запалени строителни отпадъци на бул. „Македония“ в квартал „Кючук Париж“.

Минути преди 03.00 часа огнеборците все още се борили с огнената стихия, а униформени обезопасили района и държали зяпачите настрани. От насъбралата се тъпла обаче изскочил мъж и се приближил опасно до пламъците. Полциаят му наредил да напусне, за да не застраши собственото си здраве, но той отказал.

Вместо това започнал да отправя обиди и крещял на служителя на реда: „Ей, хлапак, аз съм ти купил униформата. Аз ще ти разпореждам. ****, не си ти човека да ми разпореждаш, ще ти стъжня живота, уволнен си“. Докато ми викал в лицето го дърпал за ръката и го блъскал, а накрая посегнал да вземе служебното му оръжие.

Агресивният пловдивчанин бил задържан заради поведението си и откаран в районното. Там му бил съставен акт, след което магистратите определили наказанието му – глоба в размер на 300 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство.