Нервен велосипедист, пребил двама шофьори, отива на съд

Нервен велосипедист, пребил двама шофьори, отива на съд

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт за средна телесна повреда на двама шофьори срещу обвиняемия 20-годишен велисипедист с инициали И. В., съобщиха от институцията.

Инцидентът станал на 18 август 2019 г. около 17,00 ч. по ул. „Макгахан“ в гр. София. На пешеходна пътека един от битите шофьори намалил скоростта, нов колата се блъснал велосипедист – обвиняемият И. В. Докато шофьорът П. Т. още бил в автомобила си, обвиняемият отишъл до шофьорската врата и през отворения прозорец нанесъл на П. Т. удар с юмрук в челюстта му, с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане на лявата буза. Деянието е извършено е на публично място, в присъствието на свидетели, при липса на личен мотив и без основателна причина, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение към установените правила

На същата дата в посочения час, по ул. „Макгахан“ с лек автомобил се придвижвали и пострадалият П. Б. и неговата съпруга В. Т., като В. Т. управлявала автомобила, а П. Б. се возел. Двамата станали свидетели на възникналия конфликт, поради което В. Т. спряла управлявания от нея автомобил, а П. Б. слязъл с намерение да помогне на пострадалия.

П. Б. се приближил до обвиняемия, като се опитал да го отдръпне от автомобила на П. Т. В този момент обвиняемият се обърнал и нанесъл удар с дясната си ръка в областта на челюстта на П. Б. От удара П. Б. паднал на земята върху дясната си ръка, с което му била причинена средна телесна повреда, а именно счупване на лъчевата кост на дясната ръка.

По случая било образувано досъдебно производство. Установено било, че обвиняемият И. В. е осъждан. Предстои делото срещу него да продължи в съда.