Не се връзвайте! Адвокат ви подарява наследството на уж починал милионер

Не се връзвайте! Адвокат ви подарява наследството на уж починал милионер

Пловдивчани осъмнаха с поредното измамно съобщение в мейла, пише „Марица“. Този път то идва от името на турски адвокат, който трябва да се погрижи за огромното финансово наследство на негов починал клиент.

„Казвам се адвокат Галип Каялик, аз съм практикуващ юрист, работещ във всички области на семейната юрисдикция. Свързах се с вас, за да ми помогнете при вземането и прехвърлянето на средства (11 880 000 $), оставени от моя покоен клиент, който загуби живота си със семейството си, получих мандат от неговата банка да осигуря най-близките му роднини, преди средствата му да бъдат конфискувани.

Ето защо се свързах с вас по този въпрос, тъй като имате същото фамилно име с покойния ми клиент. Той също е роден във вашата страна и няма регистриран наследник във файловете на сметката му в банката. Ако се интересувате, моля, отговорете ми спешно, за да ви дам цялата необходима информация за по-добро разбиране“, гласи съобщението.

Целта е споделянето на лични данни, с които ще бъде злоупотребено, коментират специалисти и съветват подобни мейли да се подминават и трият.